Retreat -4 dana prepuštanja s povjerenjem u Orahovici!

ZdraVal, Centar probuđene životne energije s neizmjernom radošću i veseljem predstavlja Retreat u vremenskom periodu od 20. 6. – 23. 6. 2019. godine u Orahovici, Slavonija, pod nazivom “Prepuštanje s povjerenjem”.

Zahvaljujući predivnim i prekrasnim ljudima i njihovoj dobroj volji, radu i znanju, predstavljamo novost u organizaciji ZdraVala, jedan pravi slavonski Retreat!

Četiri dana družimo se u Orahovici uz Taijiquan, Hatha yogu inspiriranu Dharma yogom, Obiteljske konstelacije, Gong zvučnu kupku, Hodanje po žeravici, puno smijeha, veselja i radosti uz kupanje na Orahovačkom Jezeru, izlet na Jankovac i posjet predivnom slapu i još mnogo, mnogo lijepih stvari.

U većini slučajeva naši životi se svode na obavljanje raznih obaveza i rješavanja problema, “trčanje” od obaveze do obaveze, posao, plaćanje računa, djeca i dužnosti vezane uz njih, tako da jako malo vremena ostaje za nas same. Sjetite se koliko vremena dnevno provedete posvećujući se sami sebi i radeći nešto baš za sebe, nešto što volite, što vas veseli, nešto za svoju dušu. Razmislite malo postoji li uopće trenutak u danu da ne razmišljate ništa, da vam je um bez misli. Sjetite se onih bezbrižnih dana kada smo bili djeca i živjeli smo prema načelu “bez brige i pameti”.

Bezbrižno, sjetite se bezbrižnih dana!

Isto tako često nam se događa da prilikom izazovnih situaciju u životu “ne vidimo šumu od drveća”, preduboko smo i subjektivno involvirani u problem te ne vidimo rješenje. Naučeni smo da mislimo kako se samo radom, radom i radom prema rješenju problema to i postiže. Mada, potrebno je predahnuti, “stati na loptu”, povući se korak unatrag i prepustiti Univerzumu i višoj inteligenciji da riješi problem za nas ili da dozvolimo našem mozgu da sam obavi posao podsvjesno (iza naših leđa) ili da jednostavno malo predahnemo i odmorimo se.

Potrebno je prepustiti se s povjerenjem!

Budući da živimo u modernom svijetu gdje se većinom forsira akcija, akcija i akcija, mnogo ljudi danas osjeća grižnju savijesti, kada si uzme i dozvoli trenutke odmora. Mislimo ako se odmaramo da ćemo propustiti neke dobre prilike ili da ne radimo dovoljno dobro i ustrajno i da nećemo razriješiti npr. odnose s partnerom, ali upravo suprotno je istina i pravi put.

Što si više ostavimo vremena da “napunimo baterije”, da se “izluftamo” da se situacija i energije vezane uz nju slegnu, više ćemo biti efektivniji u pronalaženju rješenja.

Pa kako si onda stvaramo taj slobodan prostor? Evo jedan od način je i ovaj Retreat te metode, tehnike, radionice i vježbe koje ćete ovdje imati priliku pohađati i naučiti.

Bit svega nije u tome da se prebacujete s jednog na drugo životno područje gdje se trošite i dajete i više od sebe nego što je potrebno, nego da nađete mjesto u kojem ćete dozvoliti svom mozgu da diše!

Upravo takva, četiri bezbrižna, opuštena, prepuštena dana imate priliku provesti u srcu Slavonije!

Raditi ćemo na ostvarenju života u ljubavi, radosti, veselju, suosjećanju i osjećanju sebe i jedni drugih. Raditi ćemo na pravoj punini istinskog života u istini onoga što mi zaista jesmo!

Prepustiti ćemo se s povjerenjem svom vlastitom istinskom ja s kojim ćemo se susresti, svojoj duši i srcu neka nas vode u preostale dane ovog nam Zemaljskog života.

I vjerovati ćemo, istinski i potpuno da je to pravi put, kojim od sada na dalje izabiremo kročiti. Put našeg iscjeljenja! Put onog oduvijek sanjanog života koji sada postaje naša stvarnost!

Program Retreata:

19. 6. 2019. (srijeda)- nalazimo se oko 22,00h pred Hotelom “Ružica Grad” u Orahovici – upoznavanje, prepoznavanje i dogovor za dalje te smještaj i noćenje

20. 6. 2019. (četvrtak)

6,00-7,30h- jutarnja Hatha yoga s Anjom

7,30-8,30h-doručak

9,00h- izlet na Ružicu grad gdje vježbamo Taijiquan s Jasnom, kupanje u Jezeru

14,00h- ručak

Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost masaže ili Reiki tretmana prema dogovoru.

17,00-21,00h- Sistemske (obiteljske) konstelacije s Valentinom

21. 6. 2019. (petak)

6,00-7,30h- jutarnja Hatha yoga s Anjom

7,30-8,30h doručak

9,00h-izlet na Jankovac, vježbanje Taijiquana s Jasnom, uz prekrasan veličanstveni jankovački Slap

14,00h-ručak

Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost masaže ili Reiki tretmana prema dogovoru.

18,00-21,00h-uživamo u zvučnoj kupki uz gongove i prepuštanje s povjerenjem s Lukom

22. 6. 2019. (subota)

6,00-7,30h- jutarnja Hatha yoga s Anjom

7,30-8,30h-doručak

9,00-10,30h- Taijiquan s Jasnom

Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost masaže ili Reiki tretmana prema dogovoru.

14,00h- ručak

15,00-23,00h-Hodanje po žeravici na Ranču Koral s Valentinom (topla večera na Ranču)

23. 6. 2019. (nedjelja)

6,00-7,30h- jutarnja Hatha yoga s Anjom

7,30-8,30h-doručak

9,00-10,30h- Taijiquan s Jasnom na Jezeru, kupanje

14,00h- ručak uz druženje, dijeljenje iskustava i oproštaj do idućeg puta.

Odjava i odlazak ispunjeni novim prijateljstvima, spoznajama, iskustvima i energijom za prekrasan život te nove odluke.

Potrebno je obavezno ponijeti:

-laganu udobnu odjeću i obuću (sportsku),
-opremu za kupanje,
-podlogu za ležanje na tlu, jastuk za sjedenje i dekicu
-bočice vode

Mogućnosti smještaja:

1. Hotel “Ružica Grad” u centru Orahovice, smještaj u dvokrevetnim sobama i 1 jednokrevetna, uz mogućnost noćenja s doručkom, polu ili punog pansiona te vegetarijanskog menija.

Cijene:
– noćenje s doručkom 150,00kn,
– ručak 30,00kn,
-večera 30,00kn.

Na raspolaganju je 6 dvokrevetnih soba i 1 jednokrevetna soba (ista cijena kao i dvokrevetna).

Hotel “Ružica Grad”
Ul. kralja Zvonimira 1, 33515, Orahovica
Manuela Jergović-091 945 6018

https://g.co/kgs/GcmhTQ

2. Ranč “Koral” Orahovica, noćenje u 2 sobe s tri kreveta, solarni tuš. Cijena noćenja 50,00kn. Mogućnost postavljanja vlastitog šatora besplatno. Noćenje s polupansionom (doručak i ručak-meni vegetarijanski ili po izboru) cijena 100,00 kn.

Ranč “Koral”, Jakova Poljaka b.b., 33515 Orahovica
Mirko Domačinović-098 890 088

https://www.facebook.com/ranc.koral

Prema vašem ukusu i izboru možete izabrati smještaj i hranu, te nas slobodno kontaktirajte s bilo kakvim upitima, željama i potrebama. Smještaj plaćate na licu mjesta.
Program Retreata smo organizirali na način polupansiona (doručak i ručak), premda svatko si može po izboru dodati i večeru.

Cijena (energetska razmjena) za program Retreata, voditelje, njihov rad, uloženo znanje i vrijeme iznosi 1.400,00 kn (mogućnost plaćanja na rate).

Popust uz cijenu- za rane prijave do 27. 5. 2019. godine – 1.200,00 kn.

Prilikom prijave isti iznos potrebno je uplatiti na broj računa IBAN: HR2923400091160538650, ZdraVal, obrt za usluge i trgovinu, Ulica Ive Tijardovića 18, Zagreb, uz opis Poduke-Radionice Retreat u Orahovici.

I još nešto malo o radionicama i voditeljima:

1. Hatha yoga se bavi tijelom, umom i pranom te služi u svrhu Raja yoge. Riječ hatha – volja, snaga volje ili ustrajnosti,
„ha“ i „tha“ – Sunce kao muški princip i Mjesec kao ženski princip, njihovo ujedinjenje zove se hatha yoga.
Hatha yoga je ravnoteža i integracija suprotnosti, pozitivnog i negativnog, aktivnog i pasivnog, lijevog i desnog, simpatičkog i parasimpatičkog. Njen cilj je da pruži znanje pomoću kojeg se kontroliraju te dvije energije „ha“ i „tha“, Sunce i Mjesec koji predstavljaju 2 nadija po imenu Pingala (sunčev nadi) i Ida (mjesečev nadi). To su energetski kanali putem kojih teče životna energija u naše tijelo.
Hatha yogu čini prvih pet stupnjeva raja yoge i služi kao priprema uma za više stupnjeve. Tehnike hatha yoge asana, pranayama, bandha, kriya i mudra pročišćavaju i discipliniraju tijelo i smiruju um.

“Hatha is the sanctuary for those suffering every type of pain. It is the foundation for those practicing every type of yoga.”
Hatha Yoga Pradipika

Voditeljica: Anja Drašković

Više o Anji pročitajte:

http://www.dharmayogazagreb.com/anja-draskovic1.html

2. Taijiquan (tai chi chuan) je tradicionalna kineska vještina kretanja, usklađena sa prirodnim principima i promjenama. Izvodi se kroz niz povezanih pokreta koji zajedno čine različite forme.
Pokreti se izvode opušteno, tečno, povezano i usklađeno sa disanjem, na način koji podržava protok životne energije kroz tijelo. Redovito vježbanje ima višestruke dobrobiti za cjelovito zdravlje čovjeka i odlično je sredstvo za neutraliziranje stresa.
Na retreatu će se učiti elementi tradicionalnog Chen Taijiquana: Qigong, Chansi Gong (namatanje svile) i elementi početne forme Taiji četiri strane svjeta (Taiji 5 elemenata) po metodi Velikog Majstora Zhu Tiancaia.
Kroz vježbe Taiji Qigonga i Chansi gonga-namatanje svile uče se principi i osnovni pokreti ove vještine, a četiri figure početne forme 4 sadrže sve glavne principe, karakteristike i tehnike Chen stila Taijiquana.

Voditeljica: Jasna Gašparović

Učenje taijiquana započela sa Yang stilom, a Chen stil Taijiquana uči od 2013. godine u Yuan Tong Tai chi klubu Pula od Majstora Davida Petrovića, učenika Majstora Zhu Tiancaia, jednog od četiri najveća živuća majstora izvornog taijiquana. Polaznica je završne godine obuke za instruktore pri Yuan Tong Tai chi klubu Pula. Nositeljica je crnog pojasa, 1. duan pri CWA (Chinese Wushu Association). Od studenog 2017. godine vodi treninge početne grupe u Zagrebu.

3. Gong zvučne kupke:

Više pročitajte:

https://www.facebook.com/events/368849033836777/

Voditelj: duhovni majstor učitelj i iscijelitelj Luka Merlin

O Luki pogledajte i poslušajte:

https://www.facebook.com/merlin.luka

www.radio-merlin.com

3. Sistemske konstelacije je jedinstvena terapeutska metoda temeljena na sistemskoj i duhovnoj mudrosti. Ovaj istinsko holistički pristup omogućava višedimenzionalnu promjenu na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom nivou, kao i oslobađanje od tenzija i konflikata u nama samima i u našim osobnim i profesionalnim odnosima.

Konstelacijski rad počiva na spoznaji da nerazriješeni problemi prijašnjih generacija imaju presudan utjecaj na zdravlje i dobrobit svakoga od nas, kao i na (ne)uspjeh naših najvažnijih odnosa.
Za razliku od ostalih terapija (koje su uglavnom usredotočene na pojedinca-klijenta) u konstelacijama se radi s cjelokupnom mapom njegovog života kao dijela širih grupa njegovog sistema-obitelji i šire društvene zajednice. Time se otvaraju posve nove mogućnosti rješavanja bolnih i problematičnih osobnih i obiteljskih situacija.

4. Ritual hodanja po žeravici:

Ritual hodanja po žeravici je jedinstvena metoda energetsko-terapeutskog rada koja se primjenjuje na naš um, fizičko tijelo te sva ostala “tijela” koja nas sačinjavaju i okružuju.

Bit cjelokupnog Rituala je biti prisutan u trenutku, biti “ovdje i sada”, što postižemo cjelodnevnom pripremom te raznim tehnikama duhovno energetskog rada. I postići stanje stapanja s energijom vatre (“probuditi vatru u nama”), kada shvatimo da su strahovi samo plod našeg uma i da ih možemo prevladati. Vatra je jedini element koji se ne može onečistiti.
Vatra pali sve ono što nas opterećuje i sputava u našim životima, vatra čisti naše blokade, vatra budi energiju u nama, vatra djeluje na živčane završetke u stopalima i refleksne točke svojom toplinom te tako djeluje blagotvorno na cjelokupni naš organizam.
I to još danima nakon Rituala kada imate osjećaj da možete pomicati stijene!
Na Ritualu se spajamo s vatrom, ali i sa Zemljom i uzemljujemo i puštamo svu našu nepotrebnu, suvišnu energiju koja nam stvara neravnotežu u tijelu da iz nas prijeđe u Zemlju.
Jer današnji način života nas čini previše naelektriziranima i potrebno je taj elektricitet otpustiti van sebe u Zemlju.
A, najbolji način za to je hodanje bosi po Zemlji i po žeravici.
Još jedna dobrobit cjelokupnog Rituala je kada probudimo našu unutarnju vatru te ako imamo bilo koje izazovno područje života ili neki cilj koji bi voljeli ostvariti tada usmjerimo svu probuđenu energiju u taj cilj i ostvarenje je vrlo lako moguće i događa se mnogima.

Voditeljica: Valentina Garačić

Više pogledajte:

https://www.facebook.com/vgaracic

www.zdraval.hr

Za sve upite, informacije, prijavu za Retreat zovite na broj mobitela 098/394-318 ili pišite na mail valentina@zdraval.hr

Svi smo uzbuđeni ovom jedinstvenom idejom i uživamo u organizaciji, a još više se veselimo radu, druženju i uživanju u predivna četiri dana čiste LJUBAVI, prirode, zraka, vode i vatre i radu s vama!

Svim radionicama pojedinačno omogućen je i slobodan pristup uz cijenu (energetsku razmjenu) prema dogovoru na licu mjesta.

Dođite i pružite sebi jedinstveno iskustvo!

Dobrodošli u Orahovicu!

Valentina ??

 

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.